onsdag 9 april 2014

Länge sen

Länge sen jag skrev nu, men så blir det ju ibland!
Hoppas alla haft en bra och sparsam start på det här året!
Det har inte jag, trots att nytt jobb men kortare resväg givit ett visst tillskott i kassan...
Att ha barn som växer blir ibland dyrt, när saker ska bytas ut och saker går sönder. Även om vi köper det mesta begagnat, så går det ju inte med allt. Även om man letar så kanske det inte går att få tag i ett par hela begagnade gummistövlar i alla fall.

Men nog om mig!
Till spartipsen!
Nu när vårsolen börjar skina passar det ju att ta cykeln när man ska någonstans. Varför inte anta utmaningen, "inte bilen under milen" och välja andra alternativ än att dra igång herrgårdströskan varje gång man ska på en liten tripp till affären. Kika in på närmaste loppis och investera i en dra-maten eller en cykelkorg och börja spara in mil och bensinpengar direkt!

Plantor är ju roliga att dra upp själv från frön, och en påse tagetes för en tjuga blir många vackra blommor! Får du för många kanske grannen eller moster har någon kul växt att byta med!

Sugen på en liten hundvalp, kattunge eller kanin nu när det är utomhusväder? För det första bör du tänka på att ha djur kostar pengar, och om man inte kan lägga undan till veterinärkostnader och betala på försäkring är det bättre att vänta och vara utan djur tills ekonomin blir mer stabil!
Men om du har tid och råd att ta hand om ett djur tycker jag att du ska överväga att ta hand om t.ex. en katt från ett katthem istället för att köpa en liten söt kattunge. Ett djur från ett djurhem är ofta kastrerat och ID-märkt redan från början. Se alltid till att du köper djur från en seriös säljare!!!!

När du håller på och gör vårfint i trädgården så passa på att bygga en kompost om du inte har en. Det finns massor av inspiration att hitta på nätet eller så kan du låna en bok på bibblan.

Glöm inte att njuta av våren, den är så underbar, men kort!!
Var snål men vis :-)
/Spara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar